A DIGITÁLIS KUTATÁSOK INTÉZETÉRŐL

A digitális forradalom korában élünk.A legújabb korban, a 20. század végén indult fejlődésnek a számítástechnika, melynek ugrásszerű előretörése számtalan ágazat fejlődését vonta maga után. E folyamat eredménye lett a fejlett kommunikáció, ami pedig jelentősen megkönnyítette az információcserét. Megjelent a digitális adat, mint érték. Létrejött egy új felület, egy párhuzamos nem fizikális világ, ahol minden egyes személy lenyomatot hagy maga után, amely rengeteg információt tud szolgáltatni olyan kutatásokhoz, elemzésekhez, amely társadalmunk harmonizációját, könnyebb szociális irányú fejlődését segítheti elő. A tömeges adatáramlás miatt felgyorsítható az olyan információ megszerzése, amely a társadalom más tagjai számára is hasznos, mind maga a társadalmunk összességére is eredményes fejlődéssel hat.
A digitalizáció számos kérdést vet fel. Sokan sokféleképpen keresik a válaszokat a kibervédelem kihívásaira, a digitalizáció emberekre gyakorolt hatásaira, a robotizációra, és hogy ezek milyen hatással lesznek majd a mindennapjainkra. Hogyan alakulnak át otthonaink, hogyan és miként lesz belőlük okos otthon, mennyi kontrollt engedünk át a gépeknek és az algoritmusoknak.
A Digitális Kutatások Intézete célja, olyan módszerek kidolgozása, amely a majd végtelen adatmennyiség között rendszerez és olyan a társadalmunk számára fontos adatokat, összefüggéseket tár fel, amely előnyt jelent nemzeti értékeink, tudástárunk gyarapításához. Ezen tudást mi olyan kincsnek tartjuk a jövő generációi számára, hogy az elemzés és feldolgozás mellett azok tökéletes megőrzése is célunk.
Adatainkból kizárólag az anonimitást maximálisan figyelembe véve teszünk eredményeket közzé, online felületeinken mindenki számára ingyenesen elérhetővé.
Kutatási kéréseket piaci alapon végezzük, a köz részére megfelelően fontos eredményeket nyilvánosan publikáljuk.